• Skuad renang kaut tiga emas

  19 Sep 2017

  SKUAD renang para negara akhirnya memecah kebuntuan pingat emas Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur 2017 apabila berjaya menuai tiga pingat emas pada hari kedua, di Pusat Akuatik Nasional, Bukit Jalil, hari ini.

 • Vietnam bukan halangan

  19 Sep 2017

  SKUAD bola sepak 5 sebelah negara menghidupkan semula peluang ke final Sukan Para ASEAN 2017 (Para KL2017) apabila menumpaskan Vietnam 3-0 dalam aksi kedua di Stadium Hoki Nasional, Bukit Jalil, hari ini.

 • Abu Samah sah tiket final

  19 Sep 2017

  ATLET tenis berkerusi roda negara, Abu Samah Borhan mencerahkan peluang merangkul emas pertamanya pada temasya Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur 2017 apabila mara ke final selepas mengatasi rakan senegara Yusshazwan Yusoff pada separuh akhir hari ini.

 • Berbaloi tahan sakit belakang

  19 Sep 2017

  DIBELENGGU masalah kecederaan belakang sejak dua bulan lalu bukan alasan Jamery Siga menghadiahkan emas buat kem renang negara.

 • 'Rasanya boleh menang semua'

  19 Sep 2017

  MUNCUL sebagai penyumbang pingat terbanyak negara dalam sukan renang pada Sukan Para ASEAN di Singapura, Yoong Chung Wei menepati ramalan untuk terus menyerlah apabila memenangi pingat emas dalam saingan pertamanya pada hari kedua renang hari ini.

 • Yakin BAM ada rancangan sendiri

  19 Sep 2017

  MENTERI Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar yakin Persatuan Badminton Malaysia (BAM) sudah mempunyai perancangan tersendiri selepas badan induk itu menerima peletakan jawatan Pengarah Teknikal, Morten Frost Hansen, semalam.

 • Khairy harap lebih sokongan

  19 Sep 2017

  MENTERI Belia dan Sukan, Khairy Jamaluddin Abu Bakar mengharapkan lebih banyak sokongan padu diberikan buat kontinjen negara yang beraksi pada Sukan Para ASEAN Kuala Lumpur (Para KL2017).

 • Berkat restu ibu

  19 Sep 2017

  KERANA terlalu sayangkan anak ‘istimewa’ dan khuatir ditimpa kecelakaan, Che Mas Ali pernah menjadi penghalang terbesar buat Mohamad Erwan Mohd Hasnoor untuk menjadi seorang atlet.

 • Emas untuk ayah

  19 Sep 2017

  SESUDAH kecewa dengan saingan hari pertama, air mata Anas Zul Amirul Sidi akhirnya tumpah di kolam renang sejurus selepas menghadiahkan pingat emas sulung negara hari ini.

 • Air mata emas

  19 Sep 2017

  PADA mulanya cita-cita Zulhaizat Zainal Abidin untuk terbabit dalam olahraga dihalang oleh kedua ibu bapanya namun dia merayu hingga mengalirkan air mata supaya hajatnya itu direstui dan hasilnya berjaya meraih pingat emas dalam 400 meter lelaki T13 (kurang penglihatan) walaupun ia penampilan sulungnya pada Sukan Para ASEAN.

SCRIBBLE LIVE