• Sobri mahu manfaat laman sendiri

  10 Sep 2017

  MOHAMMAD Sobri Ghazali yang dinobat selaku penjaring terbanyak bola sepak CP (celebral palsy) di Sukan Para ASEAN Singapura 2015 berhasrat menyajikan aksi lebih baik di laman sendiri.

 • 'Diburu' kelab Thailand

  09 Sep 2017

  Kuala Lumpur: Enam pemain muda negara kini menjadi buruan beberapa kelab liga utama Thailand selepas mempamerkan aksi cemerlang pada temasya Sukan SEA Kuala Lumpur bulan lalu.

 • Air mata bangga

  09 Sep 2017

  Seminggu sudah berlalu, namun cerita manis sepanjang berlangsungnya Sukan SEA 2017 (KL2017) masih hangat diperkatakan. Selain prestasi dan kesungguhan atlet meraih 145 pingat emas untuk Malaysia, industri fesyen juga digegarkan dengan pencapaian jenama terkenal Cosry menghasilkan lebih 1,600 persalinan tradisional lengkap untuk disarung seluruh kontinjen negara pada pembukaan temasya sukan berkenaan.

 • Semangat baru Iskandar

  07 Sep 2017

  Kuala Lumpur: Pemain perseorangan negara Iskandar Zulkarnain Zainuddin mengakui kembali memperoleh semangat selepas berdepan kekecewaan mempamer aksi hambar pada Sukan SEA minggu lalu.

 • Bangkit bersama merangsang semangat artis

  06 Sep 2017

  Mengaitkan sukan dengan dunia artis, terbayang kegemilangan Pestabola Merdeka pada era 80-an. Artis yang sering kelihatan di Stadium Merdeka adalah Khalid Salleh dan Imuda. Itulah nama yang penulis ingat, malah pernah ke stadium bersejarah itu menonton berlawanan persahabatan antara Malaysia menentang Kelab Hambung dari Jerman, ada rakan kaki bola ketika itu kata jika nak tengok Khalid Salleh dan beberapa rakannya terpekik, terlolong bagi menyemarakkan semangat pemain, kenalah pandang tempat duduk berdepan dengan grand stand.

 • Sanjung jasa atlet

  01 Sep 2017

  Kuala Lumpur: Ketua Pengarah Majlis Sukan Negara (MSN) Datuk Shapawi Ahmad menyifatkan perbarisan Hari Kebangsaan 2017 yang turut menampilkan kontinjen Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur 2017 sebagai penghargaan buat atlet.

 • Skuad hoki negara janji tak turun pemain terbaik

  01 Sep 2017

  Kuala Lumpur: Skuad hoki negara tidak semestinya akan membariskan pemain pada temasya akan datang sebagaimana dilakukan untuk Sukan SEA 2017 Kuala Lumpur (KL2017).

 • 'Temasya paling hebat, diingati'

  31 Aug 2017

  Kuala Lumpur: Presiden Persekutuan Sukan SEA (SEAGF), Tan Sri Tunku Imran Tuanku Jaafar merumuskan bahawa Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 yang melabuhkan tirainya semalam sebagai temasya yang hebat dan paling diingati.

 • Bolot 22 emas

  31 Aug 2017

  Kuala Lumpur: Sukan akuatik dilabel sebagai paling menyerlah pada edisi ke-29 Sukan SEA apabila menghadiahkan keseluruhan 22 pingat emas kepada kontinjen negara.

 • Kuasa baru sukan

  31 Aug 2017

  Kuala Lumpur: Majlis Sukan Negara (MSN) percaya betapa kontinjen Malaysia mampu untuk mengekalkan dominasi mereka pada temasya Sukan SEA yang akan datang sekali gus menjadi juara keseluruhan buat kali pertama di luar laman sendiri.

SCRIBBLE LIVE